Home
Genomineerden
Juryleden
Nieuws
Contact
Winnaar
Planning
Partners

Genomineerden Beste Start-up Award 2017

Happy Tosti

“Met Happy Tosti willen wij voor iedereen met een arbeidsbeperking een waardevolle en leuke werkplek creëren. Wij maken de lekkerste tosti’s ter wereld door te focussen op de kwaliteit van product en service waardoor onze gasten terug blijven komen. Door de commerciële horeca-aanpak te combineren met sociale betrokkenheid willen we heel de wereld veroveren!”

In 2 jaar tijd heeft Happy Tosti 3 sociale lunch restaurants geopend in respectievelijk Den Haag, Hoofddorp en Leiden. Meer dan de helft van het medewerkersbestand heeft een arbeidsbeperking. Op dit moment zijn dat er meer dan 37 en dat aantal blijft groeien. Alle medewerkers, met of zonder arbeidsbeperking, hebben een échte betaalde baan.

Een aantal succesfactoren zijn:

  • Het plezier en enthousiasme van de medewerkers wat reflecteert op de gasten
  • Een uitgebreide menukaart
  • Het gebruik van zoveel mogelijk biologische & duurzame producten
  • De hippe en vrolijke uitstraling van de restaurants
  • Positieve online & offline gast-reacties

Happy Tosti heeft als doel om binnen vijf jaar meer dan 500 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking door haar concept te franchisen.

Jutter Speijs

Jutter Speijs biedt als enige een onbemande "Food Market"-retail concept voor het hospitality segment.

Vanuit een centrale plek in de Lobby heeft de hotel gast, 24/7, meer en betere keuzes in food, drink en andere relevante producten. De Shops bieden een open, sfeervolle beleving waar men zelf producten kunnen pakken, bereiden en afrekenen.

De Shops worden volledig gemanaged door Jutter Speijs, die verantwoordelijk is voor het steeds wisselende assortiment, de marketing en bevoorrading.

Technologie en innovatie worden ingezet om van een onbemande Shop een persoonlijke beleving te maken. Hotels kunnen daarmee een optimale gastbeleving bieden, zonder hier zelf naar om te hoeven kijken, waarbij maandelijks een goed rendement wordt behaald.