Home
Genomineerden
Juryleden
Nieuws
Contact
Winnaar
Planning
Partners

Nieuws

De ‘ABN AMRO Retailer of the Year 2017 – 2018’ categoriewinnaars zijn bekend

Amsterdam, 18 september 2017 – De categoriewinnaars van de publieksprijzen ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland 2017-2018’ en ‘ABN AMRO Webshop Awards 2017-2018’ zijn bekend. Ruim 260.000 consumenten gaven gehoor aan de oproep uit 450 retailers hun favoriete winkelketens en webshops te kiezen op www.bestewinkelketen.nl en www.webshop-awards.nl. In 29 categorieën zijn 50 prijzen uitgereikt. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats in het pas geopende Circl: het Circulaire Paviljoen van hoofdsponsor ABN AMRO in Amsterdam. Naast de categorieprijzen zijn de ‘ABN AMRO Retail Sustainability Award’ en ‘ABN AMRO Beste Start-up Award’ uitgereikt.

Tijdens de vijftiende editie van de ‘Beste Winkelketen van Nederland’-verkiezingen deed een aantal nieuwe categoriewinnaars hun intrede. Dit zijn Shoeby in Baby & kind, Expert in Elektronica, Keurslager in Eten & Drinken speciaalzaken, HEMA in Eten & Drinken to go, Pearle Opticiens in Optiek, Schuurman Schoenen in Schoenen, Intertoys in Speelgoed, Intersport in Sport en Tele2 in Telecom. Nieuwe categorieën en bijbehorende winnaars zijn: Specsavers in Audiciens en Lucardi in Mode accessoires. De categorie Keukens & badkamers is dit jaar komen te vervallen.

29 categoriewinnaars Beste Winkelketen van Nederland 2017 - 2018

Audiciens
Specsavers

Baby & Kind
Shoeby

Bouwmarkten
Hornbach

Cadeau
Primera

Damesmode
Shoeby

Dierenspeciaalzaken
Welkoop

Drogisterij
Etos

Elektronica
Expert

Eten & Drinken Speciaalzaken
Keurslager

Eten & Drinken To Go
HEMA

Health & Wellness
Etos

Herenmode
Jac Hensen

Kantoorartikelen
Primera

Leeswaren
Primera

Lingerie & Ondermode
Hunkemöller

Mode accessoires
Lucardi

Muziek, Films & Games
Media Markt

Optiek
Pearle Opticiens

Outdoor
Bever

Parfumerie
ICI PARIS XL

Schoenen
Schuurman Schoenen

Slapen
Beter Bed

Speelgoed
Intertoys

Sport
Intersport

Supermarkten
Lidl

Telecom
Tele2

Tuin
Welkoop

Warenhuis
Action

Wonen
IKEACategorieprijzen ABN AMRO Webshop Awards Nederland

Dit jaar vond de vierde editie van de Webshop Awards plaats. Er zijn in 21 categorieën awards uitgereikt. Ook hier is een aantal ‘nieuwe’ categoriewinnaars. Dit zijn Kamera Express in Elektronica, Only for Men in Herenmode, Pearle Opticiens in Optiek, Albert Heijn in Supermarkten, Tele2 in Telecom en HEMA in Warenhuis. In de nieuwe categorie Mode accessoires nam Lucardi de categorieprijs ook mee naar huis.

21 categoriewinnaars van Webshop Awards Nederland 2017 - 2018

Baby & Kind
Shoeby

Bouwmarkten
Formido

Cadeau
Albelli

Damesmode
Shoeby

Drogisterij
Farmaline

Elektronica
Kamera Express

Herenmode
Only For Men

Kantoorartikelen
123inkt.nl

Leeswaren
bol.com

Lingerie & Ondermode
Hunkemöller

Mode accessoires
Lucardi

Muziek, Films & Games
bol.com

Optiek
Pearle Opticiens

Outdoor
Bever

Parfumerie
ICI PARIS XL

Schoenen
Van Haren

Slapen
Beter Bed

Supermarkten
Albert Heijn

Telecom
Tele2

Warenhuis
HEMA

Wonen
FonqRetail Sustainability Award en de Beste Start-up Award

IKEA wint de eerste Retail Sustainability Award. De negen kanshebbers die IKEA achter zich heeft gelaten, zijn Auping, Ekoplaza, HEMA, Leapp, MarQt, Picnic, Rituals, Sissy-Boy en Waar. Deze erkenning ontvangt IKEA van vakgenoten en een vakjury die een de top 5 genomineerden beoordeelde. Deze jury bestond uit Meike Koster van Max Havelaar, José van der Klauw van MVO Nederland, Lieke van Delft van Wereldhave, Henk Hofstede van ABN AMRO en John Terra van Q&A. In het juryrapport wordt IKEA omschreven als een retailer die een voorbeeld is als het aankomt op duurzaamheid binnen de retail. “IKEA heeft duurzaam ondernemerschap in de genen zitten en is uitgebreid en transparant in het verhaal dat zij hierover vertellen. Daarbij weet IKEA haar klanten te inspireren duurzame keuzes te maken.”

De Beste Start-up Award is door Happy Tosti gewonnen. Winkelconcepten die minder dan drie jaar bestaan, kwamen in aanmerking voor deze prijs. Naast vakgenoten heeft een onafhankelijke jury een vijftiental startups beoordeeld op basis van hun bestaansrecht en originaliteit. Op basis van deze beoordeling zijn drie start-ups genomineerd. Na deze nominatie kregen retailers de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Hieraan is massaal gehoor gegeven: er zijn bijna 2.000 stemmen uitgebracht. Happy Tosti kreeg van zowel de jury als het publiek de meerderheid van de stemmen. Zij wordt door de jury geroemd om het feit dat het businessmodel verder gaat dan de winkels zelf. “Met Happy Tosti willen wij voor iedereen met een arbeidsbeperking een waardevolle en leuke werkplek creëren. Wij maken de lekkerste tosti’s ter wereld door te focussen op de kwaliteit van product en service waardoor onze gasten terug blijven komen. Door de commerciële horeca-aanpak te combineren met sociale betrokkenheid willen we heel de wereld veroveren!”, aldus Jasper Kool, oprichter van Happy Tosti.

ABN AMRO Retailer of the Year Gala 2017

Consumenten kunnen de 30 categoriewinnaars blijven beoordelen via www.bestewinkelketen.nl/stemmen. Dit is mogelijk van 20 september tot en met 20 oktober. Wie vervolgens de overall winnaar wordt van de titel Retailer of the Year en Beste Winkelketen van Nederland en welke retailer er met de Webshop Award vandoor gaat, wordt bekendgemaakt op het ABN AMRO Retailer of the Year Gala dat op 26 oktober plaatsvindt op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. De vakprijzen ‘Beste Retail Executive’ en ‘Beste Retail Managementteam’ worden ook tijdens het gala uitgereikt. Kaarten kunnen worden besteld via www.retaileroftheyear.nl.

Amsterdam, 18 september 2016

Drie jonge retailers strijden om de ‘ABN AMRO Beste Start-up Award 2017’!

Amersfoort, 19 juli 2017 - De drie start-ups Happy Tosti, Jutter Speijs en Matt Sleeps zijn door een vakjury genomineerd voor de ‘ABN AMRO Beste Start-up Award 2017’. Deze juryprijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, valt binnen het concept ‘ABN AMRO Retailer of the Year’. Winkelconcepten die minder dan drie jaar bestaan, kwamen in aanmerking voor deze prijs.Een onafhankelijke jury heeft vijftien start-ups beoordeeld op basis van bestaansrecht en originaliteit. Vanuit deze beoordeling zijn een drietal start-ups genomineerd. Gaat de award dit jaar naar Happy Tosti, het sociale lunchrestaurant van Nederland? Wordt het Jutter Speijs? Het enige, onbemande ‘Food Market’- retail concept voor het hospitality segment? Of neemt Matt Sleeps, die met het perfecte matras de ouderwetse matrassen industrie wil veranderen de award mee naar huis? Vorig jaar ging Picnic, de eerste ‘mobile only’ supermarkt van Nederland, er met de prijs vandoor.

Christiaan van Loon van ITAB, als sponsor verbonden aan het concept, is één van de juryleden. Ook Rogier van Camp van Leapp, Pieter Polman van Wereldhave, Henk Hofstede van ABN AMRO, Linda Keijzer, eerder werkzaam bij Ziengs en Evelijn Vissers van Q&A zitten in de jury. Naast de beoordeling van de juryleden, kunnen ook retailers hun stem uitbrengen via www.bestestartupaward.nl.

Op 14 september 2017, tijdens de categorie uitreiking van ‘Retailer of the Year’, wordt de Beste Start-up Award 2017 uitgereikt. De winnaar krijgt deze dag de mogelijkheid om zijn of haar concept te presenteren aan ruim 175 aanwezige retailers.

De vijftien kanshebbers voor de Beste Start-up Award 2017 zijn bekend

Na drie succesvolle edities zijn de 15 genomineerden bekendgemaakt van de vierde editie van de Beste Start-up Award. De verkiezing is een juryprijs die valt binnen het concept ABN AMRO Retailer of the Year.

Ondernemende geesten durven het nog altijd aan: een nieuw winkelconcept starten. De Beste Start-up Award stimuleert en beloont daarom de beste start-up. Winkelconcepten die minder dan 3 jaar bestaan, kunnen in aanmerking komen voor deze prijs. In samenwerking met een 6 koppige jury heeft Q&A een voorselectie van 15 start-ups samen gesteld. Dit zijn de namen:
Beej Benders
Bellamy Gallery
De Balkonie
De Dames van Hurkmans
Denoism
Frendz
Happy Tosti
Jutter Speijs
Kuyichi & Friends
Matt Sleeps
Naturalicious
Reclaimed Jewels
Sprinklr
Suistudio
Xbank Amsterdam
Binnenkort worden de drie genomineerden bekendgemaakt. Vanaf dat moment hebben retailers de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. De award wordt op 14 september 2017 uitgereikt tijdens de categorie uitreiking van 'Retailer of the Year'. De winnaar krijgt de mogelijkheid om zijn of haar concept aan ruim 175 aanwezige retailers te presenteren.